Om Cikaros

Cikaros-web-L1-2

Cikaros er et dansk nycirkuskompagni, som blev dannet i 2005 og siden da har produceret og turneret med nycirkusforestillinger i hele Danmark og i Sverige, Norge, Holland, Frankrig, Spanien, Kroatien, Rusland, Egypten, Tjekkiet og Oman.

Cikaros arbejder med moderne cirkus i flere formater og har gennem årene udviklet værker i mange forskellige sammenhænge. For børn, unge og for voksne, fra små stedsspecifikke oplevelser til større teateropsætninger, udendørs og indendørs, kortere underholdningsevents, eftertænksomme lecture performances eller smalle voksenforestillinger.

Fælles for alle produktioner er en grundlæggende lyst til at undersøge cirkussproget og udforske menneskets væren og vores relation til hinanden og til vores omgivelser. Ofte gennem underspillet virtuositet, overraskende koreografier og finurlige, hverdagspoetiske indfald, gerne blandet med leg, humor og filosofiske overvejelser.

Artisterne i Cikaros er professionelle cirkusartister med mange års erfaring som performere og igangsættere i det europæiske cirkusmiljø. Den nuværende kunstneriske leder er Signe Løve Anderskov.

Navnet Cikaros er hentet fra den græske myte om Ikaros, der med selvbyggede vinger trodsede tyngdeloven og fløj. Det mod der kommer til udtryk her, danner grundlag for gruppens drivkraft mod at gøre det umulige muligt.

______________________________________________________